Szanowni Państwo mamy zaszczyt zaoferować Państwu nasze usługi w zakresie organizacji przyjęcia weselnego. Z największą dbałością pomożemy Państwu zorganizować ten jeden z najważniejszych dni w życiu aby na zawsze pozostał pięknym wspomnieniem dla Was i waszych najbliższych.

Powitanie Państwa Młodych i Gości

  • chleb i sól
  • lampka wina musującego podawana z truskawką lub maliną

Przystawka (jedno danie do wyboru)

  • pasztet wieprzowy z musem malinowym i rozmarynem
  • roladki z szynki i pasty serowej
  • melon zawijany w plastry boczku wędzonego
  • pasztet z grzybami polany żurawiną
  • roladki z indyka nadziewane warzywami
  • plastry pieczeni podawane z jabłkami na zimno
  • plastry schabu ze śliwką i żurawiną

Zupa (jedno danie do wyboru)

  • rosół królewski z makaronem
  • aromatyczny krem grzybowy z kluseczkami
  • kremowy mus ze szpinaku z kleksem kwaśnej śmietany posypany pestkami ze słonecznika
  • zupa krem z kalafiora z chrupiącymi grzankami
  • żur polski z białą kiełbasą
  • krem brokułowy z ziołowymi grzankami
  • krem grzybowy z groszkiem ptysiowym
  • krem z pomidorów podawany z kwaśną śmietaną i listkiem świeżej bazylii

Główne danie gorące (trzy dania do wyboru)

  • kotlet schabowy panierowany
  • rolada wołowa w pikantnej marynacie
  • filet drobiowy w migdałach
  • zrazy z nadzieniem
  • pieczone udka kurczaka z rozmarynem i suszonymi pomidorami
  • biała ryba w sosie koperkowym
  • medaliony drobiowe w sosie serowym
  • wieprzowina w sosie grzybowym
  • sznurowana wieprzowina z suszonym tymiankiem
  • indyk w winnym sosie
  • biała ryba pieczona z estragonem
  • udka indyka duszone z kaparami

Dodatki do dania gorącego
(dwa dodatki do wyboru)

  • ziemniaki tłuczone z wody
  • ziemniaczki opiekane z ziołami
  • ziemniaki koperkowe
  • kluski śląskie
  • ryż ze świeżymi warzywami

Surówki (jedno danie do wyboru)

  • modra kapusta duszona z rodzynkami
  • warzywa królewskie na parze
  • bukiet surówek sezonowych
  • buraczki z zasmażką czosnkową

Przekąski zimne (osiem przekąsek do wyboru)

  • rolady drobiowe z brokułami
  • schab z miodem
  • indyk faszerowany szpinakiem z musem chrzanowym
  • pasztet z żurawiną
  • sery gatunkowe z winogronami i orzechami
  • sakiewki z łososia z musem chrzanowy
  • boczek pieczony w ziołach
  • karczek z nadzieniem paprykowym
  • pieczeń z indyka nadziewana morelami
  • sakiewki szynkowe z musem chrzanowym
  • szynka gotowana w soku jabłkowym
  • babeczki z jajkiem i serem
  • jajka faszerowane pastą łososiową
  • jajka faszerowane żółtym serem
  • jajka faszerowane pieczarkami
  • mozarella przełożona pomidorami na rucoli

Sałatki (trzy sałatki do wyboru)

  • sałatka grecka z oliwkami i serem feta
  • sałatka hawajska z szynką i ananasem
  • sałatka cesarska z wędzonym kurczakiem i sosem czosnkowym
  • sałatka z suszonymi pomidorami i jajkiem
  • sałatka wiosenna z jajkami przepiórczymi
  • ryba na sposób grecki z warzywami korzennymi
  • Kosz świeżego pieczywa, pikle, dipy i marynaty do mięs

Napoje

  • Napoje gorące: kawa i herbata bez ograniczeń
  • Napoje zimne: typu pepsi cola, fanta, sprite, soki owocowe oraz woda mineralna. (dwa litry na osobę)

Bufet ciepły (dwa lub trzy dania do wyboru)

  • zupa gulaszowa na ostro z bułeczkami
  • bigos staropolski z jabłkiem
  • barszcz czerwony z krokietami
  • zupa bogracz
  • żurek z jajkiem i kiełbasą
  • bouef strogonow
  • ragout drobiowe z pieczarkami

Ciasta

jabłecznik, sernik, muffinki czekoladowe, muffinki owocowe, tortoletka, raffaello, miodownik, ciasto brzoskwiniowe, bananowiec, kremówka, karpatka, snickers, ferrero rocher, ciasto jogurtowe z owocami

Stół staropolski
(za dodatkową opłatą 20 zł. od osoby)

  • wędliny staropolskie
  • mięsa pieczone w ziołach - schab, szynka, karkówka
  • smalec wiejski w kamionkach
  • ogórki kiszone i konserwowe
  • ćwikła
  • bochny chleba wiejskiego

Koszt menu od 140 do 200 zł. od osoby
Dzień poprawin: koszt 50 zł. od osoby